Nezaměstnanost ve Spojených státech je opět vyšší

Americký prezident Barack Obama má problém, nezaměstnanost v Americe v listopadu zase vzrostla. Oficiálně je lidí bez práce přes 15 milionů. Neoficiálně jich je ale o mnoho víc, protože se mnozí neregistrují a v oficiálních statistikách nejsou zahrnuti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama (prezident USA) na Pražském hradě.

Barack Obama (prezident USA) na Pražském hradě. | Foto: Tomáš Adamec

Pokračující vysoká nezaměstnanost je pro prezidenta špatnou zprávou. Ekonomika sice podle oficiálních čísel rostla v posledních měsících v meziročním srovnání asi o dvě a půl procenta, jenže se to nijak neprojevilo míře nezaměstnanosti, která je pro Američany hodně nezvyklá.

Tým prezidenta Obamy před dvěma lety sliboval povzbudit ekonomiku stimulačním balíkem, který také krátce po nástupu k moci prosadil. Hlavním cílem přitom bylo nezaměstnanost snížit. Výsledky dramatických opatření, která zadlužila federální vládu, ale zatím nejsou na míře nezaměstnanosti znát.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme