Florbalisté začali MS výhrou 16:0

Očekávaný hladký průběh mělo úvodní utkání českých florbalistů na mistrovství světa. V helsinské Hartwall Aréně zdolali Itálii vysoko 16:0. Podobně velký rozdíl by reprezentace mohla zaznamenat i v nedělním duelu proti Japonsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Sladký na florbalovém Czech Open

Tomáš Sladký na florbalovém Czech Open | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

Český gólostroj začal ve čtvrté minutě, kdy se z pravé strany prosadil Sikora. Poté přesně dorážel kapitán Milan Fridrich, který dal v zápase dvě branky. Dvakrát se prosadili také Zálesný, Jendrišák a Garčar. Čtyři přihrávky celkově zaznamenal Martin Richter, nejlepší bodovou bilanci měl s jednou brankou a třemi asistencemi Tomáš Sladký.

,,My jsme se na zápas těšili, chtěli jsme si to užít. Věděli jsme, že Italové nejsou těžký soupeř, dali jsme hodně gólů, a to na klidu v týmu jen přidalo,“ poznamenal po utkání pro Radiožurnál Sladký.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Sladký pro Radiožurnál hodnotil utkání proti Itálii

,,Je pravda, že tu Italové nejsou v plné síle, protože někteří hráči, kteří působí v lepších švýcarských soutěžích, odmítli reprezentovat. Naproti tomu my až do tohoto zápasu trénovali v jiné hale a místní povrch je hodně specifický, takže jsme si chvilku zvykali," doplnila opora Tatranu Střešovice Milan Garčar.

,,Je to první krok, zítra nás čeká možná ještě snazší soupeř. Pojedeme na skóre, nicméně nejdůležitější zápas je s Norskem, tam se rozhodne," tuší Sladký. Dobře totiž ví, že český a norský tým jsou favority skupiny a pokud by reprezentace měla před vzájemným střetnutím lepší skóre, mohla by si pro vítězství ve skupině dovolit i remízu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Garčar hodnotil utkání a uvažoval i nad dalšími otázkami reportéra Pavla Petra

Také s Japonskem už se Tomáš Sladký setkal: ,,Znám je z akademického mistrovství světa, tam jsme s nimi dvakrát hráli a pokaždé jim dali okolo třiceti gólů. Je jedno, jestli těch branek dáme více nebo méně, než proti Itálii, důležité je vyhrát.“

Česká republika - Itálie 16:0 (4:0, 6:0, 6:0)

Branky a nahrávky: 4. Sikora (Chrápek), 5. Fridrich (Ostřanský), 6. Zálesný (Sikora), 12. vlastní Casagrande, 22. Brus (Sladký), 28. Fridrich (Richter), 31. Garčar (Richter), 31. Tomašík (Sladký), 33. Jendřišák (Richter), 36. Garčar (Ostřanský), 42. Skalík (Sladký), 42. Slaný (Jendrišák), 54. Sladký (Jelínek), 55. Fojta (Skalík), 59. Jendrišák (Richter), 60. Zálesný (Ostřanský). Rozhodčí: Järventausta, Myllykangas (oba Fin.). Vyloučení: 0:3. Využití: 3:0. Diváci: 1515

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme