Proti Japoncům bude v české brance stát Japonec

Florbalisté Japonska prověří v pravé poledne na mistrovství světa sílu české reprezentace. V helsinské Hartwall Aréně půjde především o to, kolik Češi exotickému soupeři nastřílejí gólů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbal

Florbal | Foto: ČFbU .

Japonci totiž skutečně patří k florbalovým trpaslíkům. Na posledním světovém šampionátu v České republice, to ještě ve skupině B, obsadili šestou příčku.

Na souboj s reprezentací země vycházejícího Slunce a samurajů se pak těší gólman Tomáš Kafka. „V Japonsku jsem se narodil, mám zajímavé pocity, když proti nim nastupuju. Ale asi to bude formalita,“ myslí si.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž PAvla Petra z Finska před dalším zápasem Čechů

Trenér Tomáš Trnavský však odmítá, že by Kafkovi dal prostor v utkání jen právě kvůli zemi jeho narození. Trnavský se totiž to, že proti Japonsku bude vlastně chytat Japonec, dozvěděl až včera.

A hra Japonců? Pro kouče českého výběru, a nejen pro něj, velká neznámá. Důležité také bude proti takovému soupeři, jakým Japonsko je, udržet po celé utkání koncentraci.

Pavel Petr, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme