Skiareály v Jeseníkách hlásí po víkendu průměrnou návštěvnost

Horské službě Jeseníky začala naplno zimní sezóna. Během víkendu ošetřili záchranáři první zraněné lyžaře. Záchranáři, kteří o víkendu nesloužili, se také nenudili - měli lavinové cvičení. Hory vylákaly jak běžkaře, tak příznivce sjezdového lyžování. Ti měli narozdíl od milovníků bílé stopy na výběr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Červenohorské sedlo

Červenohorské sedlo | Foto: Miroslav Kobza | Zdroj: Český rozhlas

Lyžovalo se v několika skiraeálech. Vleky spustili v Karlově, Ramzové, Branné, na Miroslavi a Červenohorském sedle. S velkou slávou zahájili provoz i v novém středisku v Koutech nad Desnou.

A právě tam musela Horská služba vyjíždět ke dvěma lehkým úrazům. V prvním případě ošetřili vykloubené rameno, v druhém šlo o natažené vazy v koleně.

Běžkaři mnoho příležitostí ve volném terénu neměli. Leží tu zhruba 35 centimetrů vysoká, nesouvislá vrstva sněhu. Rolba protáhla alespoň hlavní magistrálu z Ovčárny na Červenohorské sedlo.

Andrea Švubová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme