Do problémových lokalit v Olomouci vyrazí charita

Olomoucká charita nabízí nové poradenství lidem žijícím v sociálně vyloučených lokalitách. Přímo k nim domů budou nově přicházet tři terénní pracovníci. Služba mohla vzniknout díky podpoře Evropského sociálního fondu. Do projektu jsou zapojeni zaměstnanci Střediska Khamoro, kteří pracují nejen s dospělými, ale i s dětmi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomouc

Olomouc

I v Olomouci a okolí existují problémové lokality. Právě na ně se chce zaměřit olomoucká charita. Přímo do problémových míst budou nově vyrážet tři terénní pracovníci. V nejvíce potřebných místech budou pracovat s dospělými i s dětmi a práce to určitě nebude jen formální.

Prvním cílem bude Velká Bystřice u Olomouce. Tam bude koordinátorka pomáhat jednotlivcům i rodinám, které chtějí zlepšit svou situaci. Pomůže jim například sestavit životopis, zaregistrovat se na úřadu práce a najít si zaměstnání.

Kromě toho ale bude řešit i problémy s exekucemi, zadlužeností nebo s bydlením. Další pracovnice bude zase pomáhat nezaměstnaným se zprostředkováním veřejné služby. Pokud totiž nezaměstnaní odpracují určitý počet hodin, mohou dostat vyšší dávky.

V Olomouci se poradce zaměří na děti a mládež. Zorganizuje pro ně volnočasové programy, bude je doučovat a bude s nimi také psát domácí úkoly.

Radka Kvasničková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme