Milan Hanuš: Česká hlava a neutronové transporty...

7. prosinec 2010
Vstupte!

Repríza dnešního Vstupte! připomene rozhovor s Ing. Milanem Hanušem, jedním z mladých talentů české vědy. V loňském roce získal cenu nadace Česká hlava za numerický model transportu neutronů v jaderných reaktorech.

Ing. Milan Hanuš patří mezi nejmladší talenty české vědy. Narodil se v roce 1985 a studoval nejprve na gymnáziu v Domažlicích, ale zároveň také na počítačové škole v Praze a Brně. Později absolvoval na Fakultě aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni nejprve v oboru Matematické modelování v aplikovaných vědách a vzdělávání a studium uzavřel v oboru Matematické inženýrství.

V roce 2007 získal Milan Hanuš Ocenění České nukleární společnosti za nejlepší bakalářskou práci a v loňském roce si ke svým úspěchům připsal ještě Ocenění České nukleární společnosti za 3. nejlepší diplomovou práci z oblasti jaderné energetiky a příbuzných oborů a také cenu Gaudeamus v soutěži Česká hlava 2009.

Logo


Zítra ve Vstupte!

V zítřejším Vstupte! vám v repríze připomene rozhovor Ivana Boháčka s Doc. Vladimírem Karasem z Astronomického ústavu AVČR s tématem: Černé díry trochu jinak...

Spustit audio