Florbalisté po remíze s Norskem postoupili z prvního místa

Čeští florbalisté remizovali ve třetím utkání skupiny D s Norskem 4:4 a postoupili do čtvrtfinále z prvního místa. V utkání o postup mezi nejlepší čtyři týmy světa si zahrají pravděpodobně s Estonskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

florbal ČR - Norsko

florbal ČR - Norsko | Foto: Česká florbalová unie

Cestu za vítězstvím ve skupině si Češi sami zkomplikovali. Po dvou gólech Zálesného vedli 2:0 a na norské snížení dokázali odpovědět v úvodu třetí části Jelínek a Chrápek. Seveřané ale vycítili šanci a v rozmezí čtyř minut se hned třikrát prosadili. V pětapadesáté minutě tak platil stav 4:4. V závěru zkusilo Norsko ještě power-play, ale skóre už se neměnilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání ČR - Norsko očima redaktora Radiožurnálu Pavla Petra

"Soupeře jsme zbytečně nastartovali zbytečným vyloučením za stavu 4:1. Oni se toho chytli, vycítili šanci a dostali nás pod velký tlak. My jsme se s tím pár minut nemohli vyrovnat. Tohle si budeme muset vyříkat, nemůžeme si dovolit dělat takovéhle chyby. Nechat se vyloučit za oplácení a dát tak soupeři šanci se zvednout," mračil se po utkání trenér Tomáš Trnavský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Tomáš Trnavský po utkání s Norskem

Mistrovství světa florbalistů v Helsinkách - skupina D:

Česká republika - Norsko 4:4 (2:0, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 9. Zálesný (Richter), 19. Zálesný (Skalík), 42. Jelínek (Tomašík), 47. Chrápek - 40. Straete (Sletten), 51. R. Evensen (Fauskanger), 52. Straete (Eriksen), 55. Kronberg (Nielsen). Rozhodčí: Erhard, Renz (oba Fin.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 555.
Česká republika: Kafka - Chrápek, Jakůbek, Deutsch, Garčar, Jelínek, Brus - Skalík, Sikora, Zálesný - Ostřanský, Fridrich, Richter - Sladký, Tomašík, Jendrišák. Trenéři Tomáš Trnavský, Filip Vítek a Jan Vavrečka.
Norsko: Näsholm - Skistad, E. Evensen, Nielsen, Rognlien, Sletten, Isnes - G. Evensen, Kronberg, Midtsveen - Eriksen, Olesen, Torp - R. Evensen, Straete, Fauskanger - Snellingen. Trenéři: Johnny Petersen, Erik Haeren a Frank Nordseth.

Konečná tabulka:
1. Česko 3 2-1-0 45:5 5
2.Norsko 3 2-1-0 34:7 4
3.Itálie 3 1-0-2 5:29 2
4.Japonsko 3 0-0-3 3:46 0

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme