Kvůli sněhu začali myslivci pravidelně přikrmovat zvěř

Krutá zima posledních dnů znepříjemnila život nejen lidem v dopravě, ale také zvěři v přírodě. Myslivci ji začali pravidelně přikrmovat, většinou senem, nejrůznějším zrním, řepou i jablky. Současně prosí veřejnost, aby lidé zvěři nenosili do lesa sladkosti nebo zbytky potravin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

srnci v zimě

srnci v zimě | Foto: i.travelmail.co.uk

Pokud chcete přikrmovat zvěř, pak podle Miloše Porče z Okresního mysliveckého spolku Olomouc pouze kvalitními potravinami. „Žádná nahnilá jablka, ale normální jablka. Ne něco namrzlého, zmrzlého, co lidé vyhazují z domu. A už v žádném případě vánoční cukroví,“ upozorňuje Porč.

Pokud by se podle něj chtěli lidé zbavit zbytků z kuchyně, na příkrm zvěře se dá použít jedině usušený chléb nebo rohlíky. „Určitě ne čerstvé pečivo nebo něco upečeného,“ podotýká Porč.

Potravu pro zvěř není dobré umístit v přírodě kdekoliv, ale nejlépe na místech určených myslivci. „Myslivci také chodí ke krmným zařízením minimálně jednou týdně a pokud je to znehodnocené, tak to odnášejí, vyhazují nebo likvidují,“ říká Porč s tím, že zvěř by měla dostávat potravu čerstvou a nezávadnou.

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme