Katastrofický požár v Izraeli způsobil čtrnáctiletý chlapec

Masivní požár na severu Izraele způsobil čtrnáctiletý mladík, který v lese odhodil rozžhavené uhlíky z vodní dýmky. Viník už se přiznal. Chlapec je z drúzské vesnice Usfíja, která během ničivého požáru patřila k nejohroženějším. Policie původně zatkla jiné dva mladíky ze stejné obce. Jejich rodiče trvali na tom, že jsou nevinní a obviňovali policii, že s dětmi zachází jako s teroristy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár v severní části města Haify, Izrael

Požár v severní části města Haify, Izrael | Zdroj: ČTK

Potvrdilo se, že rodiče měli pravdu, a že izraelská policie šlápla vedle. Skutečný viník požáru byl mezitím v šoku z toho, co způsobil. Už když ve čtvrtek hodil uhlíky do trávy a viděl rychlé šíření ohně, v panice se vrátil do školy a nikomu neřekl, co se stalo.

Hledání viníků pokračuje také u politiků. Zvažuje se vytvoření vyšetřovacího výboru. Na světě už je také plán sebrat hasičský sbor z kompetence ministra vnitra a začlenit ho pod ministerstvo vnitřní bezpečnosti.

Nad ministrem vnitra Elim Jišajem ze židovské fundamentalistické strany Šas se vznášejí mraky. Vyšlo najevo, že Izrael mohl před časem dostat moderní hasičské vozy od amerických zastánců židovského státu. Když ale ministr Jišaj zjistil, že dárci jsou křesťané a nikoli židé, techniku odmítl převzít.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme