Saroyanův Tracyho tygr vychází jako audiokniha

Slavná novela Williama Saroyana "Tracyho tygr" vychází jako audiokniha. Na příběhu Thomase Tracyho, jeho černého pantera a lásce Lauře, která se dnes odpoledne pokřtí, pracovala celá řada známých herců, mimo jiné Vojtěch Dyk, Martha Issová, Arnošt Goldflam, Jiří Schmitzer nebo Ivan Trojan.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CD přehrávač

CD přehrávač | Foto: Comstock Images

„Práce na audioknihách je zábava. Tuto knihu jsem ale nyní četl snad rok, řešili jsme obsazení, samotné natáčení pak trvalo asi půl roku,“ říká režisér projektu Jan Jiráň, herec, režisér, hudebník a pedagog v jedné osobě, působící například v pražském Studiu Ypsilon.

Přehrát

00:00 / 00:00

O audioknize Tracyho tygr mluvil na Rádiu Česko režisér projektu Jan Jiráň

Podle Jiráně se autoři audioknihy drželi předlohy, odchýlili se jen minimálně.

„Tracyho tygra jsem četl již před třiceti lety, tehdy vyšlo krásné vydání s ilustracemi pana Šalamouna. Já jich tehdy koupil snad 20 a pak je rozdával v rodině a přátelům. Zjistil jsem, že to okouzlení Saroyanem neprožívám jen já. Jeho knihy mám rád proto, jak se kouká na svět, jak umí snít a hledat lásku. A umí ji najít v těch nejobyčejnějších věcech. To je důležité zvlášť dnes, když se všichni ženou za byznysem a penězi,“ dodává Jiráň.

Jiráň má s režií audioknih bohaté zkušenosti, pracoval například na titulu Harry Potter a Kámen mudrců.

Martina Mašková, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme