Obyvatelé hornických bytů došli s RPG k částečnému kompromisu

O dalším osudu hornických bytů na Ostravsku jednalo sdružení nájemníků a vedení společnosti RPG. Obě strany řešily především zdražení nájemného po Novém roce. Výsledkem je částečný kompromis. Společnost RPG dá všem více času na prostudování dodatků ke smlouvám, potvrdil předseda Sdružení nájemníků Milan Taraba. A problémy prý nebudou mít ani ti, kteří kdysi podepsali velmi podivné dohody.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostrava

Ostrava | Foto: Tomáš Adamec

Novými smlouvami by se měly zřejmě vyřešit protiprávní nájemní smlouvy z minulosti s takzvaným automatickým prodlužováním doby určité. Sdružení nájemníků to velmi oceňuje.

„Uzavřeli smlouvu na dobu určitou s automatickým prodlužováním a ta je z hlediska výstupu právníků velmi na vodě. Výsledek jednání, který je velmi pozitivní, je ten, že lidé budou mít opět smlouvy na dobu neurčitou a budou postaveni jako ti, kteří ty smlouvy mají dnes,“ uvedl Taraba.

Dalším výstupem jednání je to, že i když nájemníci nepodepíší nové smluvní dodatky do příští středy, nemusejí přijít o různé výhody, nabízené RPG. Všichni mají tedy na rozmyšlení více času.

Společnost RPG odhaduje, že přes 10 tisíc lidí již nové nájmy podepsalo. Nechtějí mít žádné potíže a raději přiškrtí své rodinné rozpočty.

V jejich bytech žije okolo 40 tisíc lidí, převážně seniorů a hornických vdov. Pro ně by zvýšení nájmu mohlo znamenat výrazný zásah do již tak napjatých rozpočtů.

Martin Knitl, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme