Hráčky USK potřebují zdolat Tarbes. Bodový rozdíl řešit nebudou

Basketbalistky pražského USK přivítají v rámci sedmého kola Euroligy francouzské Tarbes. Oběma celkům půjde o postup ze skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lubor Blažek a Eva Vítečková před studiem RW

Lubor Blažek a Eva Vítečková před studiem RW | Foto: Radio Wave

USK zatím v základní skupině C drží třetí místo, má ale stejně bodů jako čtvrté Tarbes, a o to důležitější bude vzájemný souboj. Francouzky jsou za Pražankami v průběžné tabulce pouze vinou horšího skóre, úvodní měření sil ale o čtyři body vyhrály.

"Rozhodující bylo, že jsme neubránily jejich křídelní nebo i podkošovou hráčku Dubljevičovou, která nám dávala důležité koše. Nezvládly jsme také konec," vzpomíná na úvodní duel s Tarbes ostrostřelkyně USK Eva Vítečková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hráčky USK potřebují zdolat Tarbes. Bodový rozdíl řešit nebudou

Tentokrát ale jejímu klubu nezbývá ve snaze o postup ze skupiny nic jiného než vyhrát. Nejlépe o více než čtyři body, tak aby vzájemné skóre s tímto soupeřem zvrátily svěřenkyně Lubora Blažka ve svůj prospěch. Rozhodovat totiž v konečném účtování může opravdu každý koš, ačkoliv podobné myšlenky by raději basketbalistky USK z hlav před duelem vymazaly.

"Nám jde o to hlavně vyhrát a nepřipouštět si, že musíme hrát o tolik a tolik bodů, protože jakmile nad tím člověk začne uvažovat, tak začne být nervózní a přestane se dařit," přidává svou zkušenost Vítečková.

Ta se svými spoluhráčkami nepůjde do důležitého utkání v dobrém rozpoložení. Slušnou bilanci jim totiž pokazila poslední vysoká prohra na půdě silné španělské Salamanky. Ani ta by ale podle Vítečkové neměla ovlivnit výkon týmu před domácími fanoušky.

"Takové zápasy se prostě stávají. Nám se nevyvedlo vůbec nic, tak jsme si řekli, že na to musíme zapomenout, maximálně se poučit z chyb a pokusit se zlepšit náš výkon," uzavírá Eva Vítečková. Utkání proti Tarbes začne Na Folimance tentokrát už v 17 hodin.

Jan Suchan, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme