Michal Tryml: Archeologie v Praze

9. prosinec 2010
Vstupte!

Místo, které uniká očím veřejnosti. Tak je možné charakterizovat kostel sv. Jana Křtitele v Dolních Chabrech datovaný až do 11. století. Archeologický výzkum této lokality byl jedním z prvních úkolů dnešního hosta pořadu Vstupte! PhDr. Michala Trymla.

Čím vším je tato lokalita výjimečná? Jaká další místa PhDr. Trymlovi utkvěla v paměti? Jak vzpomíná na pohřebiště českých králů na Zbraslavi nebo práci o Bubenči? To všechno připomeneme 9. prosince od 11 hodin. Dnešní pořad Vstupte! je zároveň pozvánkou k poslechu vánočního dokumentu, který bude o kostelu v Dolních Chabrech a jeho situaci. Uslyšíte názory místního občanského sdružení, starostky městské části, odborníků i vlastníka.

PhDr. Michal Tryml vystudoval Filozofickou fakultu UK v Praze. Obor středověké archeologie a archivnictví absolvoval v roce 1972 prací Příspěvek ke středověkému osídlení Žatecka. Od roku 1973 je zaměstnán jako archeolog Národního památkového ústavu, územním odborném pracovišti v Praze. PhDr. Tryml realizuje záchranné archeologické výzkumy na území Pražské památkové rezervace, věnuje se archeologii středověkého města, pražské románské architektuře i archeologické památkové péči. Mimo jiné je autorem monografie Staroměstské náměstí z roku 1991, podílel se také na monografiích věnovaných románským domům v Praze.

Logo

Zítra ve Vstupte!
Páteční autorské Vstupte! se zaměří na geofyziku. V 11 hodin k mikrofonu usedne RNDr. Aleš Špičák z Geofyzikálního ústavu AV ČR.

autor: Adriana Krobová
Spustit audio