Hokejisté Plzně bojují i po odečtu bodů o play-off

Nejeden z vás je určitě ochoten tvrdit, že mít dobrou paměť - to je za každé situace vzácný dar. Ale pokud se týká například extraligových hokejistů Plzně - ti by vám teď asi sotva dali zapravdu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Plzeň 1929

HC Plzeň 1929 | Foto: Hokej.cz

I kdyby měl obyčejný smrtelník možnost nahlédnout před zápasem do plzeňské kabiny, zaručeně tam neuvidí hráče, kteří žmoulají v ruce noviny s tabulkou Tipsport extraligy a vyprávějí si, jaké by to bylo báječné - mít zase nazpátek těch 20 bodů, o které přišli vinou administrativních úletů.

"Na to musíme zapomenout. Myslím, že v současné době nás to nijak neovlivňuje," říká kapitán týmu Martin Straka. Ani plzeňský trenér Marian Jelínek teď nemá potřebu živit v sobě a v hráčích pocit ukřivděnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Plzně bojují i po odečtu bodů o play-off

"Měli jsme cíl být do šestého místa. Ten cíl jsme potom museli změnit, takže teď chceme být do desátého místa. Kdyby se nám to podařilo, bral bych to jako vynikající výsledek," má jasno Jelínek.

A že Plzeň bere bitvu o místo mezi desítkou vyvolených opravdu vážně, o tom už se na vlastní kůži ujistila řada jejích soupeřů. Jen to poslední utkání na Spartě se Západočechům v úterý příliš nepovedlo.

"Měli jsme šance, ale pak jsme udělali lajdácké chyby a dostali jsme z nich góly," povzdechl si Martin Straka. Ani tradiční pozápasové hodnocení plzeňských trenérů nevyznělo nijak lichotivě.

Jelínek: Musíme udělat tlustou čáru

"Porazili jsme se sami, nevyužili jsme přesilovky, naopak jsme sami soupeři nabídli šance v přesilových hrách. Inkasovali jsme relativně laciné góly, to se v momentě, kdy potřebujeme body jako sůl, nemůže stát," zlobil se Marian Jelínek.

Ale tak jako není pro plzeňské hráče a trenéry žádoucí vzpomínat na 20 odečtených bodů, stačili si už také včera vyčistit hlavy od prohraného úterního zápasu a na téma 'hokej' debatují v čase budoucím.

"Důležité je se oklepat, udělat tlustou čáru a umět se nad to povznést, protože minulost už nezměníme. Teď už musíme myslet na Liberec," zdůrazňuje kouč Plzně Marian Jelínek. Právě s Libercem se Západočeši utkají dnes od 18 hodin a 10 minut v liberecké Tipsport aréně.

Aleš Procházka, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme