Led a čerstvý sníh znovu komplikují dopravu

Čerstvý sníh a namrzlé cesty ztěžují situaci na silnicích. Problémy mají řidiči na 108. kilometru dálnice D 1 u Jihlavy ve směru na Brno. Po dvou nehodách se tam vytvořila několika kilometrová kolona. Na silnici se navíc vysypal náklad. Nehoda se stala také na 46. kilometru ve směru na Prahu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh na silnici

Sníh na silnici | Zdroj: ČTK

Policie nedoporučuje sjíždět na Vysočině z dálnice, protože okolní silnice jsou pokryté ledem. Na Jihlavsku se kolony tvoří také u Nových domků a Helenína nebo u Brtnice. Podle silničářů jsou problémy hlavně na tradičních místech, jako je například kopec u Štoku ve směru na Havlíčkův Brod.

V Ústeckém kraji jsou místy sněhové jazyky, viditelnost pak zhoršují přeháňky. Na Zlínsku se zase po ránu tvoří mlhy. V Libereckém kraji napadlo v noci na dnešek 10 až 15 centimetrů sněhu.

Liberečtí silničáři mají od časných ranních hodin v terénu veškerou techniku. V horských oblastech jim komplikuje situaci silný vítr a na silnicích se tvoří námraza a sněhové jazyky. V údolích, kde je teplota na nule, leží na cestách vrstva rozbředlého sněhu.

Silnice namrzají i na Pardubicku a v Karlovarském kraji. V Plzeňském kraji na mnoha místech stále padají stromy a větve zlomené těžkým mokrým sněhem.

Igor Maňour, Jana Zemanová, Martin Kadlec, Lucie Maxová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme