Veslaře Ondřeje Synka nejvíc potěšilo narození dcery Alice

Veslař Ondřej Synek letos vyhrál všechno, co mohl. Ovládl Světový pohár, evropský i světový šampionát, navíc ho ministr obrany povýšil do hodnosti nadporučíka. Tyto úspěchy ale v jeho očích jednoznačně přebila jiná událost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek při tréninku

Ondřej Synek při tréninku | Foto: Pavel Lebeda

Sedmnáctého listopadu se totiž stal otcem, přítelkyně Pavla mu porodila dceru Alici. "To je úplně nejvíc. Zlatá medaile je krásná věc, ale malá je nenahraditelná. To je pro mě největší vítězství v této sezóně." A jaké jsou první poznatky téměř dvoumetrového Ondřeje Synka z neporovnatelně menšího tvorečka? "Je to opravdu savec, protože saje o sto šest. Hodně roste a je docela hodná, protože ani nebrečí, nezlobí a zatím o ní skoro ani nevíme."

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Synek v rozhovoru s Janem Suchanem

V domácnosti prvního českého mistra světa ve skifu ale malá Alice není jedinou živou bytostí, která si vyžaduje péči. Vlkodav Tobiáš ale na malou Alici prý zatím nežárlí. "Vždycky jenom malou očuchá a je v pohodě." Zcela v pohodě při očuchávání Alice naopak nebyl v jednom případě Tobiášův páníček. "Předevčírem měl nějakou větší nadílku v plínce, tak to jsem nezvlád, to jsem musel předat, na to jsem fakt neměl. Ale říkal jsem přítelkyni, že musím postupně a bude to dobrý. Jinak je přebalování a koupání v pohodě."

Kromě přebalování a koupání zvládne Ondřej Synek doma pomoct i jinak, jakkoliv může být složité si svalnatého veslaře představit s hadrem nebo koštětem. "Třeba vařím, uklízím, aby přítelkyně měla co nejvíce času na malou, protože já jí nenakojím. S tím pomoc nemůžu, tak se snažím pomáhat takhle."

Když se pán domu postaví do kuchyně, není to prý tak, že by na jídelníčku byly jen tousty, chlupatý chléb nebo míchaná vajíčka. "Vařím úplně všechno, nejsem žádnej nýmand, který by si neuměl uvařit, takže maso, zeleninu, všechno." Jen na omáčky si ještě Ondřej Synek netroufá, ale jestli do vaření vloží stejné úsilí jako do veslování, můžeme brzy přítelkyni Pavle i dceři Alici opravdu závidět.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme