De tenisové extraligy zasáhne světová jednička Caroline Wozniacká

Tenisová extraliga smíšených družstev se letos bude hrát poprvé v předvánočním termínu. Vyvrcholí finálovým utkáním v sobotu osmnáctého v Prostějově. Vedení prostějovského klubu nepochybuje o tom, že o titul bude hrát. Tentokrát i s první hráčkou světového žebříčku Caroline Wozniackou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil | Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Hlavní favorit soutěže neponechává nic náhodě. Do svého mimořádně silného družstva zařadil i Dánku Caroline Wozniackou, která je v současnosti v čele světového žebříčku. V Prostějově to oficiálně oznámil šéf klubu Miroslav Černošek. "Ke Carolině můžu tolik, že vlastně už před dvěma lety nám David nabízel, že v rámci vztahů mezi Davidem Kotyzou a panem Wozniackým by byla ochotná hrát.

Tehdy byla asi osmá nebo desátá hráčka, my jsme s ní počítali minulý rok, ale to se extraliga nehrála. Teď, když se posunula tam, kam se posunula, jsme si mysleli, že to téma nebude tak aktuální. V podstatě se nabídla ona. Připravuje se v Evropě, momentálně v Kyjevě, jinak trénuje v Monte Carlu, takže je to otázka logisticky poměrně snadná a dohodli jsme se v zásadě na pro nás přijatelných podmínkách."

Zmíněným Davidem je trenér Petry Kvitové David Kotyza. Start Karoliny Wozniacké za Prostějov uvítal samozřejmě i kapitán družstva Jaroslav Navrátil. "Má přijet v neděli nebo v pondělí a od úterý by měla začít trénovat. Bude tady mít svého tenisového trenéra a bude s ní tatínek, takže se teprve dohodneme. Ale její plán by měl vypadat tak, že by úterý, středa, čtvrtek trénovala a po případě v pátek, hlavně pak v sobotu na finále byla připravená, že by za nás hrála."

Přehrát

00:00 / 00:00

De tenisové extraligy zasáhne světová jednička Caroline Wozniacká

Což potvrdil i Miroslav Černošek. "V případě potřeby nastoupí a předpokládáme, že jí na jeden zápas určitě využijeme." Kromě Karoliny Wozniacké bude mít prostějovský klub Agrofert ve svém družstvu i aktuální českou špičku. Tomáše Berdycha nebo například Lucii Šafářovou a Petru Kvitovou. O tom, jaký má cíl pro umístění v extralize, asi nemůže být pochyb.

"S potenciálem šestého hráče světa a první hráčky světa, našich skvělých holek Lucky a Petry a s výbornou deblistkou nemůžeme mít jiný cíl, než vyhrát. Když děláme Tretru s Boltem a tenisový turnaj, který si myslím, je špičkový, tak nemůžeme k extralize přistoupit tak, že to budeme hrát s dorostenci, i když, Jarda to potvrdí, dáme šanci i těm našim největším talentům," dodal Miroslav Černošek.

Karolina Vozniacká bude po letech po Martině Hingisové další světovou jedničkou, která nastoupí za prostějovské družstvo.

Tomáš Minarčík, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme