Širší vedení ČSSD má schvalovat rozpočet strany na příští rok

Ústřední výkonný výbor ČSSD má dnes na programu schvalování rozpočtu strany pro příští rok strany. Volit bude také nového tajemníka. Předsednictvo do této funkce navrhuje nynějšího šéfa kontrolní komise Martina Starce. Jeho hlavním úkolem budou úspory výdajů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci po zasedání ústředního výkonného výboru strany

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci po zasedání ústředního výkonného výboru strany | Foto: Tomáš Adamec

„Martin Starec je člověk, který má velké zkušenosti s kontrolou hospodaření sociální demokracie. Jeho primárním úkolem nyní bude prosadit dostatečná úsporná opatření tak, aby se hospodaření sociální demokracie zlepšilo,“ řekl úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Sociální demokracie měla do konce letošního roku splatit stoosmdesátimilionový úvěr, který si na jaře vzala u Fio banky. Strana ale podle Sobotky odsouhlasila prodloužení splatnosti.

„Předsednictvo strany také schválilo prodloužení kontokorentního úvěru, který čerpá sociální demokracie tak, aby ČSSD mohla tento úvěr v zásadě splatit během následujících dvou let,“ upřesnil úřadující předseda ČSSD.

Martin Drtina, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme