Skauti přivezou do Brna Betlémské světlo. Symbol pokoje a míru

Do České republiky, konkrétně do Brna, dnes večer přesně v 18h33 dorazí Betlémské světlo. Přivezou je vlakem skauti z Vídně. O týden později pak poputuje do dalších míst České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavnostní rozsvícení Betlémského světla v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze

Slavnostní rozsvícení Betlémského světla v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze

Betlémské světlo k nám letos dorazí již po dvaadvacáté. Myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru vznikla v Rakousku, dnes se připojuje do pětadvaceti zemí světa. Úplně poprvé plamínek z Betléma přicestoval v roce 1986 do Lince.

K nám se Betlémské světlo dostalo po pádu čtyřicetileté komunistické vlády a v rukou skautů poprvé putuje v prosinci 1989. I když od té doby uplynula více než dvě desetiletí, poslání akce se nemění.

„Je takovým hřejivým symbolem a aspoň tímto malým plamínkem se snažíme lidem ve svém okolí udělat radost,“ vysvětluje za organizátory Stanislava Vachová.

Brno bude prvním místem, kam Betlémské světlo letos dorazí. Bude to dnes večer a zítra bude předáno do rukou brněnského biskupa Vojtěch Cikrleho při mši v katedrále sv. Petra a Pavla. Zájemci z Brna a okolí si je budou moci převzít po skončení bohoslužby. Do dalších míst České republiky pak bude rozvezeno 18. prosince.

Zuzana Kopuletá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme