Za zimními sporty nemusí lyžaři nutně jezdit jen do hor

S přibývajícím sněhem otevírají provozovatelé zimních středisek další sjezdovky. Vybrat si můžete i z nabídky středočeských lyžařských areálů, které jsou na víkendový provoz a nápor vyznavačů zimních sportů připravené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skiareál Monínec

Skiareál Monínec | Foto: Eva Skuhrovcová

Víkendový provoz ohlásil v letošní sezóně poprvé provozovatel zimního střediska v Chotouňi u Prahy. Na svahu tam leží přes osmdesát centimetrů přírodního a technického sněhu a vlek by tu měl jezdit až do Velikonoc.

Ve středních Čechách si dnes můžete zalyžovat také na Šibeničním vrchu u Mnichovic nebo na některé ze sjezdovek v největším středočeském lyžařském areálu Monínec u Sedlce Prčice.

O víkendu si mohou užít i běžkaři. Někteří za tímto účelem vyzkoušeli i novou osmnácti kilometrovou cyklostezku z Horních Počapel do Zelčína na Mělnicku. Ta kopíruje tok Labe a Vltavy a podle koordinátora projektu Jiřího Peláka vznikla myšlenka na její vybudování už před patnácti lety.

„Směnový zaměstnanci elektrárny Mělník přišli s nápadem, že by bylo dobré po břehu Labe vybudovat cyklostezku z Mělníka do průmyslové zóny, aby mohli jezdit do práce od jara do podzimu na kole,“ řekl Pelák.

Běžkaři už zjistili, že teď v zimě může nová cyklotrasa sloužit také právě jim.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme