Šéf ČSSD Sobotka chce jednat s premiérem o odchodech lékařů

Sociální demokracie vyzývá premiéra Petra nečase k jednání o řešení hrozící krize ve zdravotnictví kvůli odchodu lékařů. Bohuslav Sobotka chce jednat s Petrem Nečasem co nejdříve, jak potvrdil po dnešním jednání ústředního výkonného výboru strany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Bohuslav Sobotka (ČSSD) | Zdroj: ČTK

Podle něho není možné podcenit situaci v době, kdy podává až osmdesát procent lékařů v citlivých profesích výpovědi.

„Je zřejmé, že v únoru, březnu dojde k vážné krizi systému zdravotní péče. Vláda má v této chvíli nástroj, jak této krizi předejít nebo ji pokud možno eliminovat či zmírnit,“ upozornil Sobotka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka uvádí příklady efektivnějšího hospodaření ve zdravotnictví

ČSSD chce navrhnout zvýšení plateb za státní pojištěnce, zvýšení úhrad pro nemocnice a také snížení provozních nákladů pojišťoven, což znamená také sloučení pojišťoven, které kontroluje stát, a to do jednoho, maximálně dvou let.

„My jsme připraveni podpořit návrh, který připravuje ministr zdravotnictví, aby se prodloužila účinnost Janotova balíčku. Tam jde regulovat i ceny léků, ale bohužel vláda tento návrh předkládá pozdě,“ sdělil Sobotka.

Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme