Věci veřejné: protikorupční strategie nebo odchod z vlády

Věci veřejné chtějí prosadit do konce příštího roku svou protikorupční strategii. Pokud se jim to nepodaří, zváží odchod z vlády. Usnesli se na tom jednomyslně delegáti ideové konference nejmenší vládní strany. Podle nich je totiž boj s korupcí jejich klíčovým bodem programu. Ministr vnitra a předseda strany Radek John předloží protikorupční opatření na jednání kabinetu v polovině prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Věci veřejné chtějí prosadit protikorupční strategii.jpg

Věci veřejné chtějí prosadit protikorupční strategii.jpg | Zdroj: ČTK

Radek John během ideové konference Věcí veřejných také zmínil, že si přeje mít od nového roku nového policejního prezidenta. Předseda strany se v této souvislosti ostře obul do práce policie, když jí vytknul, že dosud nevyšetřila ani jednu velkou korupční kauzu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek John mluví o podmínkách vyšetřování korupce.mp3

„Jednali jsme o tom, že policie nevyšetřila žádnou velkou kauzu a jednali jsme i o tom, co mohou udělat politici, kteří se nemohou vměšovat do vyšetřování, ale jakou podporu komu dávat, aby byla v tomto státě konečně jedna kauza vyšetřena,“ řekl John.

O osudu policejního prezidenta Oldřicha Martinů by se mělo rozhodnout příští týden. Na ideové konferenci Věcí veřejných to naznačil Radek John. Nnový šéf policie by měl podle Johna nastoupit místo Martinů od 1. ledna.

Věci Veřejné na dvoudenní ideové konferenci v Praze řeší další směřovaní strany. Na dopolední části sjezdu, která byla neveřejná, na svoji funkci rezignoval ministr dopravy Vít Bárta. Reagoval tak na propad Věcí Veřejných v komunálních a senátních volbách.

Kritika z regionů zazněla i na předsedu strany Radka Johna. Podle šéfky poslaneckého klubu Věcí Veřejných Kristýny Kočí má ale John pořad podporu strany.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kristýna Kočí mluví o podpoře Radka Johna.mp3

„Ačkoliv zaznělo spoustu kritiky hlavně z regionů, všichni zástupci Věcí veřejných stojí za Radkem Johnem jako za předsedou strany a za celým vedením. Jsem ráda, že v tomto směru je strana jednotná,“ dodala Kočí.

Martin Drtina, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme