Veslování není jen Synek s Knapkovou

Nejen Ondřej Synek a Miroslava Knapková jsou českými nadějemi na zlaté medaile na olympijských hrách. A nemyslíme teď ty v Londýně, ale třeba za šest nebo deset let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Čvančarová

Denisa Čvančarová

Veslařce Denise Čvančarové je totiž teprve devatenáct let. Že jde o talent, o tom svědčí i krok Mezinárodního olympijského výboru. Ten jí stejně jako dalším deseti českým sportovcům přiřknul stipendium na přípravu na olympijské hry v Londýně. Ještě platnějším důkazem jsou potom výsledky mladé závodnice.

Poprvé mohl veslařský svět zbystřit, když před třemi lety spolu s Hedvikou Vaškovou, Lenkou Antošovou a Michaelou Sazimovou skončily na párové čtyřce čtvrté na juniorském světovém šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Veslování není jen Synek s Knapkovou

,,Já byla druhým rokem dorostenka, měly jsme s Lenskou startovat na dvojskifu. Ale daly jsme se dohromady s holkama, které teď už nezávodí, jsou o dvě roky starší. Rozpadlo se to, protože když my šly s Lenkou do juniorek, tak ony už byly ženy,"

Říká Denisa Čvančarová. Svého největšího dosavadního úspěchu dosáhla opět s Lenkou Antošovou, opět na mistrovství světa juniorů, tentokrát už ale opravdu na dvojskifu. Loni vybojovaly ve Francii stříbrné medaile.

,,Byly jsme tam čtyři vyrovnané lodě, tak jsme se bály, že skončíme na tom nepopulárním čtvrtém místě. Přály jsme si medaili, ale nevěděly jsme, že to bude až ta stříbrná. Bylo to nádherné, moc ráda na mistrovství vzpomínám," líčí Čvančarová.

Letos měla spolupráce Čvančarové s Lenkou Antošovou pokračovat na světovém šampionátu do 23 let. Plány zhatila příprava Antošové se svou starší sestrou Jitkou na seniorské mistrovství, na kterém jejich dvojskif obsadil čtvrtou pozici. Čvančarová tak na šampionát třiadvacetiletých vyrazila na skifu a skončila desátá. Pro to má velmi srozumitelné důvody.

,,Já byla nejmladší, ostatní navíc byly daleko lepší," vysvětluje. Pro další sezonu má už pardubická veslařka smělejší cíle: ,,Chci být ve finále A na MS do třiadvaceti let a být tam co nejblíže medailovému umístění. A také chci startovat na světovém šampionátu dospělých."

Na jaké lodi se bude Denisa Čvančarová ucházet o účast na londýnské olympiádě, to závisí mj. i na úspěších skifařky Miroslavy Knapkové. ,,Uvidíme, jak se povede jí, sestrám Antošovým nebo jestli se dá dohromady nějaká párová čtyřka," doufá Denisa Čvančarová.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme