Příznivci ruské opozice žádali v Moskvě rezignaci premiéra Putina

V Moskvě žádalo několik set příznivců opozice rezignaci premiéra Vladimira Putina. Opoziční hnutí svolala mítink na podporu ruské ústavy a občanských svobod. Úřady povolená akce se obešla bez policejního zásahu, jednoho z lídrů opozice ale úřady po skončení demonstrace zadržely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protivládní demonstrace se narozdíl od 'fotbalové' obešla bez zásahu policie.jpg

Protivládní demonstrace se narozdíl od 'fotbalové' obešla bez zásahu policie.jpg

„Rusko bez Putina, demisi vlády,“ žádalo na Puškinovu náměstí v centru Moskvy několik set demonstrantů. Organizátoři svolali manifestaci na podporu občanských práv a svobod v den připomínající ruskou ústavu, která je podle opozice porušována současnou vládou.

Lídři opozice zároveň odsoudili sobotní výtržnosti v centru Moskvy, které provázely shromáždění fotbalových fanoušků a nacionalistických skupin.

Přehrát

00:00 / 00:00

12_12 Opozice demo.mp3

Podle lídra hnutí Solidarita Borise Němcova je příčinou násilností korupce a pasivita policie. Několik tisíc mladých lidí vyšlo v sobotu do ulic kvůli úmrtí fotbalového fanouška klubu Spartak, který byl zastřelen během rvačky s migranty ze Severního Kavkazu.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme