Hradec Králové se přiblížil ke koalici, primátorem zřejmě bude Zdeněk Fink

Téměř dvouměsíční vyjednávání o nové koalici v Hradci Králové se chýlí ke konci. Zástupci čtyř středopravých stran v čele s ODS v neděli se zástupci ČSSD sestavili návrh koaliční dohody. Dnes ho posoudí jednotlivé zastupitelské kluby a večer by pak mohlo dojít k podpisu smlouvy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové

Hradec Králové | Foto: Milan Baják | Zdroj: Český rozhlas

Jan Michálek z ODS Radiožurnálu řekl, které strany budou mít své zástupce v radě města: „Účastnit se bude ODS, Doma v Hradci, VPM, Hradecký demokratický klub a sociální demokracie.“

Politické strany v Hradci Králové, který je stále jediným krajským městem bez nové koalice, tlačí čas. V úterý se totiž sejdou zastupitelé a měli by volit nové vedení města.

Pokud zastupitelské kluby návrh koaliční smlouvy schválí, bude primátorem Zdeněk Fink z Hradeckého demokratického klubu.

„Co se týče pana Finka, tak pokud se podepíše koaliční dohoda, je kandidátem na primátora za všechny členy koaličních stran,“ potvrdila Hana Orgoníková z ČSSD.

Martin Hromádka, Ota Nehasil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme