Hokejové kluby rozhodnou o osudu Mladé Boleslavi v extralize

Podruhé v krátké době se sejdou zástupci všech klubů hokejové Tipsport extraligy na mimořádné valné hromadě. Prahu tentokrát vyměnili za Velkou Bíteš a nedávnou registrační kauzu za debatu, při které budou muset mnohé vysvětlovat zástupci Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze zápasu BK Mladá Boleslav - Kometa Brno

Ze zápasu BK Mladá Boleslav - Kometa Brno | Foto: Jana Huzilová

„Mladoboleslavský klub v září dodal čestné prohlášení o tom, že vůči hokejovým subjektům žádné závazky nemá, a kontrola, kterou si schválila valná hromada 8. září, ukázala, že to není pravda,“ připomíná ředitel Asociace profesionálních klubů Stanislav Šulc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové kluby rozhodnou o osudu Mladé Boleslavi v extralize. Více reportér Aleš Procházka

Za pomoci nepravdivých údajů onehdy Mladá Boleslav dostala extraligovou licenci a teď hrozí klubu postih, který může mít podobu pokuty nebo v nejkrajnějším případě i vyloučení z nejvyšší domácí soutěže.

„Trest může být velmi vysoký, ale to už se pohybujeme v úrovni spekulací, protože to je v kompetenci valné hromady APK,“ podotkl Šulc.

Méně už se ví o tom, že účastníci valné hromady APK by se měli zabývat ještě dalším tématem. Mezinárodní federace totiž před pár dny informovala Český hokejový svaz, že by v příští sezóně chtěla oživit Ligu mistrů, ve které mají účinkovat také dva naše týmy.

A dnešek tedy napoví, co na to extraligové kluby. „Je to skutečně záležitost klubů, svaz do toho příliš nechce zasahovat. Nicméně můj soukromý názor je, že pokud by se tato soutěž měla rozběhnout v celé Evropě jenom ne za naší účasti, tak bych to nepovažoval za šťastné řešení,“ říká generální sekretář hokejového svazu Martin Urban.

Zájem o Ligu mistrů je nejistý

Každý fanoušek, který si vybaví jediný dosud pořádaný ročník Ligy mistrů, určitě zvedne ruku pro pokračování této atraktivní klubové soutěže. Má to ovšem háček.

„Liga startuje skoro od nuly a je jenom otázkou, jestli kluby budou ochotny nějakou takovou soutěž hrát a jestli liga získá takovou prestiž a začne se tak prodávat, aby v budoucnu vydělávala peníze,“ dodal Urban.

Závod o peníze bude muset hokejová Liga mistrů podstoupit i tentokrát. Ale o její budoucnosti se může tak trošku rozhodovat i dnes ve Velké Bíteši. Jednání APK začne v 11 hodin.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme