Egypt po útocích žraloků na turisty znovu povolil koupání

Egypt znovu povolil koupání ve svém letovisku Šarm aš-Šajch. Oznámily to místní úřady. Aktivity turistů u Rudého moře byly omezené kvůli nedávným útokům žraloků. Zahynula při nich jedna Němka, čtyři lidé z Ruska a Ukrajiny utrpěli vážná zranění. Odborníci předpokládají, že nejméně jeden z útočících žraloků se dál pohybuje v moři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekreanti na pláži v Dahabu na Sinajském poloostrově nedlouho po útocích žraloků

Rekreanti na pláži v Dahabu na Sinajském poloostrově nedlouho po útocích žraloků | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Lidé se tedy budou moci koupat i šnorchlovat na korálových útesech, ale bude to mít svá omezení. Hotely budou muset zajišťovat bezpečnost turistů. Ti budou moci do vody pouze ve vyhrazených oblastech, neustále na ně budou dohlížet strážci a pobřeží budou hlídat rychlé čluny.

Egyptské úřady znovu zdůraznily zákaz krmení ryb. Spekuluje se, že právě to mohlo mořské dravce přilákat na mělčinu, kde začali útočit na lidi. Druhou příčinou mohlo být vyhazování uhynulých ovcí z nákladních lodí.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme