Ostravští zloději přišli o odbytiště kradených autorádií

Kriminalisté v Ostravě zatkli muže, který provozoval nelegální zastavárnu a podporoval tak zloděje autorádií. Zabavili mu kradené zboží a chtějí ho vrátit původním majitelům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autorádio a klimatizace

Autorádio a klimatizace | Foto: Seat

Sedmačtyřicetiletý invalidní důchodce nevyžadoval doklady a bez potíží vykupoval kradená autorádia, která tam pachatelé přinesli. Platil od čtyř do osmi stovek za kus. Kriminalisté o něm věděli dva roky a sledovali zastavárnu i osoby, které tam docházely.

Na policejní služebně v městské části Zábřeh mají veškeré zboží z jeho zastavárny. „Našli jsme, co vidíte na stolech. Autorádia, čelní části od autorádií, kus palubní desky. Všechny tyto věci se snažíme nějak dopátrat, aby se mohly navrátit poškozeným,“ říká policista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Andrey Čánové z úspěšného zásahu ostravských policistů

Před vánocemi krádeží přibývá a drzost zlodějů nezná mezí. Policejní komisařka Gabriela Holčáková radí, aby lidé co nejvíce zkomplikovali zlodějům život. A například na autorádio udělali značku, aby se pak lépe dohledal původní majitel.

V souvislosti s tím to případem vyzývají ostravští policisté poškozené, aby se jim ohlásili.

Andrea Brtníková, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme