Jaroslav Plašil: Nastoupí Rosický ve šlágru Premier League?

Pouze jediný bod uhráli fotbalisté Arsenalu v posledních deseti zápasech proti svým největším konkurentům v boji o titul. V duelech proti Chelsea a Manchesteru United dokázali ve zmíněných případech akorát jednou remizovat, a možná i proto už celkem dlouho pohár pro vítěze Premier League nezískali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Foto: fotbal.cz

Dnes si mohou bilanci alespoň trochu vylepšit, v přímém souboji o čelo tabulky nastoupí na hřišti Manchesteru United, a pokud neprohrají, zůstanou alespoň pro tuto chvíli na první příčce.

Až dnes večer na Old Trafford vyběhnou obě jedenáctky na trávník, budou mít za sebou oba tábory tradiční porci slovních provokací a vzájemného hecování, což bude ostatně pokračovat i v samotném zápase, a asi i nějaký čas po něm. Příznivci Manchesteru United a Arsenalu se spolu kamarádí asi jako Bratrstvo kočičí pracky s Rychlými Šípy, a to jsou ještě Foglarovy postavičky vybaveny jen pramalou zásobou neslušných výrazů.

Však také vedení Reds před pár dny svým fanouškům pohrozilo, že pokud opráší popěvek hrubě urážející kouče kanonýrů Arsena Wengera, přijdou o sezónní permanentku, což je pro některé jedince v Anglii trest srovnatelný s tím nejtěžším žalářem. Tedy snad, doufají v klubu. Stejně jako věří v to, že svého rivala na trávníku porazí, a v tabulce ho předskočí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bude nejsledovanější duel Premiér League i s Tomášem Rosickým?

Střelcům Manchesteru v tom bude možná bránit až třetí gólman Arsenalu, dvacetiletý Polák Wojciech Szscesny, který sice v anglické lize neodchytal ani minutu, ale který by měl podle deníku The Sun senzačně dostat přednost před svým o poznání zkušenějším krajanem Lukazsem Fabianskim.

České fanoušky ale bude možná zajímat spíše to, kdo nastoupí v záložní řadě kanonýrů. Na to, že je Tomáš Rosický po delší době zdravý, toho totiž zatím v této sezoně příliš neodehrál, a v posledním pohárovém duelu proti Partizanu dokonce nešel na hřiště ani jako třetí náhradník. Dnes večer se může leccos vysvětlit.

Jestli Arsene Wenger ukáže na Tomáše Rosického a pošle ho od začátku na trávník, řekne tím také: Teď jsem tě šetřil, abys byl právě v tomto extrémně důležitém zápase fit. Jinými slovy jsi pro mě stále jedním z těch nejklíčovějších hráčů. A samozřejmě i obráceně, což může být zase nenápadný vzkaz zájemcům z řad jiných klubů. Na to aby Tomáš Rosický seděl jen na lavičce, byť se jedná o slavný Arsenal, je zatraceně dobrým fotbalistou.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme