Chorvatsko žádá Rakousko o vydání Sanadera

Chorvatský soud obstavil veškerý majetek bývalého premiéra Iva Sanadera. Toho v pátek zadržela rakouská policie na základně mezinárodního zatykače. Sanader je v Chorvatsku podezřelý z korupce a zneužívání pravomocí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iva Sanadera

Iva Sanadera | Zdroj: ČTK

Záhřebský soud obstavil veškerý majetek nejen bývalému premiérovi, ale také jeho manželce a dcerám. Sanader, který se vedle politiky věnoval i obchodu, je spolumajitelem několika společností.

Expremiérovi po zablokování platebních karet zbyl pouze plat poslance, na který se vztahuje imunita, stejně jako na diplomatický pas. Ivo Sanader ale teď stejně nemá velké výdaje. Bydlí a stravuje se na účet rakouského státu – Sanader je totiž od pátku ve vazbě v Salzburgu.

O jeho případu jednala premiérka Jadranka Kosorová ve Vídni s rakouským kancléřem Wernerem Faymannem. Vídeňská i záhřebská média připomínají, že Sanader může být zapletený do tunelování rakouské Hypo Banky a Rakušané by ho před vydáním do Chorvatska určitě rádi vyslechli.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme