Pražskou ODS znovu povede Boris Šťastný

Křeslo předsedy pražské ODS uhájil poslanec Boris Šťastný. Dostal 73 hlasů, 11 delegátů se ve volbě zdrželo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boris Šťastný - znovuzvolený šéf pražské ODS

Boris Šťastný - znovuzvolený šéf pražské ODS | Foto: Tomáš Adamec

Prvním místopředsedou pražské ODS se podle očekávání stal primátor Bohuslav Svoboda. Řadovými místopředsedy jsou samí muži. Stali se jimi Rudolf Blažek, Josef Nosek, Tomáš Chalupa a Pavel Klega.

Boris Šťastný vyzval delegáty ODS k jednotě a prezentaci myšlenek strany tak, aby byly srozumitelné a vrátily ODS na pozici nejsilnější pravicové strany.

Primátor chválí silný mandát

První místopředseda a primátor Bohuslav Svoboda byl hostem pořadu Stalo se dnes vyjádřil přesvědčení, že šance ke změně ODS a stane se skutečně středo pravicovou stranou je veliká.

„Dnes jsem dostal 74 hlasů z 84 možných, což je skutečně velmi silný mandát – zvlášť, když si uvědomíme, že jsem členem necelé 2 měsíce. Tedy myslím, že snaha grémia, členské základy ODS o změnu je tak veliká, že by se to mělo povést,“ řekl Svoboda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Primátor Bohuslav Svoboda byl hostem pořadu Stalo se dnes

Nejvyšší soud nařídil pražskému magistrátu, aby do roka snížil hladinu hluku kolem magistrály. Písemné znění rozhodnutí ještě primátor k dispozici nemá. „Možnosti jsou skutečně jenom dvě. Buď nějaké protihlukové stěny nebo doplňková zástavba. Vše budou muset řešit odborníci,“ řekl Svoboda zdůraznil nutnost dalšího jednání s taními obyvateli.

Podle čerstvého průzkumu společnosti SANEP považuje většina Pražanů koalici ODS a ČSSD za nemorální a s novým primátorem jich nejsou spokojeny tři čtvrtiny. „Závratný problém s tím nemám,“ řekl Svoboda. „Rozumím tomu, že občané mají své názory, ale nerozumím tomu, že nemají nedůvěru ke mně, když mě ještě nenechali nic udělat.“

„Jsem přesvědčen, když udělám kroky, jak je mám naplánované, jak jsou v koaliční smlouvě, tak že se názor občanů změní,“ doufá Svoboda.

Milan Kopp, Petr Kořínek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme