ČOI by mohla smět zveřejnit, kde se prodává nekvalitní benzín

Česká obchodní inspekce by mohla mít možnost zveřejňovat jména čerpacích stanic, u kterých zjistila nekvalitní pohonné hmoty. Počítá s tím novela zákona připravená ministerstvem průmyslu a obchodu, kterou dnes projedná vláda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice - ilustr. foto

Čerpací stanice - ilustr. foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Inspekce dosud tvrdila, že jména nekvalitních stanic nemůže zveřejňovat, protože k tomu nemá oporu v zákoně. Teď to chce ministerstvo průmyslu a obchodu napravit. Jak Radiožurnálu potvrdil šéf resortu Martin Kocourek, novela má také omezit možnost daňových úniků při prodeji pohonných hmot.

Přehrát

00:00 / 00:00

Minister průmyslu a obchodu Martin Kocourek

„Bude to řešeno tím, že každý prodejce pohonných hmot i mimo čerpací stanice se bude muset zaregistrovat u příslušného celního úřadu. Generální ředitelství cel vede registr těchto prodejců a bude mít tak větší příležitost provádět kontrolu, protože bude znát subjekty, které s pohonnými hmotami obchodují,“ vysvětlil ministr Kocourek.

„Je dobře, že tento zákon vznikne. Od začátku jsme deklarovali, že jsme připraveni, pokud nám to zákon umožní, zveřejnit prodejce nekvalitních pohonných hmot nebo jiné prodejce, kteří mají problémy s Českou obchodní inspekcí,“ uvedla ředitelka České obchodní inspekce Jana Příhodová.

Vedle samotných pump by měla inspekce zveřejňovat i jména nepoctivých dopravců nebo distributorů pohonných hmot.

Igor Maňour, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme