Sochy ze sena zdobí zahradu

14. prosinec 2010

V areálu zoologické zahrady se objevila nová zvířata. Poněkud trochu odlišná od těch ostatních. Jsou totiž ze sena a doplňují vánoční výzdobu. Umístěny jsou ve vybraných pavilonech u vstupů a východů. Návštěvníci tak mohou například na sloninci vidět nejen živé slony ale i zvířecí hlavy vytvořené ze sena.

Pod rukama pracovníků Zoo Dvůr Králové vznikly prvky v podobě hlavy žirafy, nosorožce, šimpanze a dalších zvířat. „Udělali jsme jich deset, tyto prvky už jsou umístěny na sloninci, v pavilonu tropických bažin, v pavilonu ptačího světa. Je to takové zpestření už tak bohaté vánoční výzdoby,“ řekl Jiří Děd, vedoucí zahradní a technické údržby. Sochy mohou návštěvníci vidět až do konce ledna.

Letos navíc přibyla světelná zvířata, která jsou umístěna po celém areálu. Vánoční výzdobu chystalo deset zaměstnanců necelé dva týdny. Pro školy je připraveno sto osmdesát stromečků, z nichž téměř stovku už jich školáci ozdobili. Přijít strojit stromeček mohou ještě celý tento týden, tedy do 17. prosince.

Vánoční výzdoba zoo

Vánoční výzdoba se rozsvěcuje každý den, jen co se začne stmívat. Zahradu proplétá více jak sto metrů světelných kabelů a tisíce žárovek.

autor: Zoo Dvůr Králové
Spustit audio