Povodněmi postižení podnikatelé mohou žádat o podporu do konce roku

Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) má stále prostředky pro podporu malých a středních firem postižených povodněmi v severních Čechách. Ty proto mohou ještě do konce roku žádat o poskytnutí zvýhodněných záruk k bankovním úvěrům. Stejně pomohla ČMZRB i podobně poškozeným firmám na Moravě, pro ně už je ale fond záruk vyčerpán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodně srpen 2010 - Frýdlant

Povodně srpen 2010 - Frýdlant | Foto: Alena Šolcová

„Přijali jsme 77 žádostí v hodnotě 369 milionů korun, uzavřelo se 50 záruk v celkové hodnotě 237 milionů korun,“ spočítal prozatímní výsledky programu podpory povodněmi poškozených firem generální ředitel ČMZRB Ladislav Macka.

ČMZRB nepomáhala s finančními problémy jen kalamitou dotčeným podnikům. Banka se v minulých dvou letech stala součástí plánu vlády na zmírnění dopadů ekonomické krize. Letos od ledna do listopadu poskytla záruky v hodnotě 6,3 miliardy korun, které podnikatelům pomohly získat úvěry v celkové výši bezmála 9,7 miliardy.

„Nejčastěji šlo o záruky za provozní úvěry, aby firmy mohly udržovat cash flow a pak záruky za investiční úvěry,“ řekl Radiožurnálu Macka.

Jitka Hanžlová, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme