Brno baví Bobrovského bonmoty nikoliv basketbal

Ze sedmi euroligových zápasů jediná výhra. Taková je zatím bilance brněnských basketbalistek v pohárové Evropě před dnešním duelem s polských Gorzovem. I takto tristní bilanci lze ale brát se značným nadhledem, jak vás přesvědčí brněnský trenér Jan Bobrovský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Bobrovský

Jan Bobrovský | Foto: basketnj.cz

Před více než čtyřmi lety tým trenéra Bobrovského slavil celkové vítězství v Eurolize, vítězství, na které nyní může už jen s nostalgií vzpomínat. Po třinácti mistrovských ligových titulech v řadě, tým loni skončil až za USK Praha, letos navíc odešlo hned sedm výrazných opor a brněnská stálice na basketbalovém nebi začala s neuvěřitelným zrychlením padat k zemi.

V tomto ročníku Euroligy patří historicky nejúspěšnějšímu českému týmu poslední místo ve skupině D a postup do další fáze před domácím duelem s polským Gorzovem je už jen přáním z říše snů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brno baví Bobrovského bonmoty nikoliv basketbal

„Samozřejmě, že bychom chtěli vyhrát. Už jenom pro takové to vědomí hráček, že přeci jenom nejsou takový outsideři v té skupině, jak se to zatím ukazuje podle výsledků,“ hodnotí euroligové tápání svých svěřenkyň trenér Jan Bobrovský.

To je kromě předsezónní výměny většiny kádru důsledkem také celé řady zranění, se kterými se brněnský klub potýká i před posledním euroligovým zápasem v tomto kalendářním roce.

Myslel jsem, že budeme lepší

„Určitě nebude hrát Hejdová, která měla angínu, vyléčila jí a chytila zánět oka. Nemůže nasadit čočky, čili nevidí a balón by jí rozbíjel hlavu,“ baví novináře i fanoušky brněnského klubu když už ne hrou svých svěřenkyň, tak alespoň svými bonmoty trenér Bobrovský.

Ani on ale určitě nečekal, že vizitka brněnského klubu bude v letošní sezoně evropského poháru tak tristní.

„Já jsem myslel, že bychom mohli být lepší. Když jsem pak viděl ty sestavy těch týmů, tak jsem trošičku znejistěl. Dalo by se říci vulgárnějším výrazem,že mě trošku zalechtalo u zadku, ale že budeme mít jedno vítězství to jsem si nemyslel,“ mísí se v hlase Bobrovského komično s tragickou realitou.

Mladé to nevytrhnou

Brno zatím jen marně vyhlíží své nové opory, vypracovat by se mezi ně měly časem především zahraniční hráčky Američanka Fordová nebo švédské duo Eldebrinková-Halvarssonová. České naděje podle Bobrovského totiž zatím jejich kvalit rozhodně nedosahují.

„Dát příležitost mladým jen proto, že už je to utkání rozhodnuté, tak je to jako bych je poslal a teď ukaž, co umíš. Zkušeným se nedaří a ty to vytrhni. Tak to s těma rukama by mohla pak sypat nějaké cukroví,“ vytahuje další bonmot Bobrovský.

Ať už budou mladé brněnské hráčky sypat o zimní přestávce cukroví či chodník před svým příbytkem, rozhodně přitom momentálně přijdou na veselejší myšlenky než na palubovce.

Hanušová, Sedláčková či Švrdlíková přitom ale už za pár let mohou být těmi, které budou brněnský klub vracet zpět na výslunní evropského basketbalu. Do té doby si brněnský klub bude ale muset projít svým obdobím temna. I to se ale také dá brát, jak ukazuje trenér Bobrovský v ryze sportovních duchu.

Petr Kadeřábek, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme