V Praze přišlo darovat krev s Českým rozhlasem 76 lidí

Ani mohutný sněhový příděl dnes neodradil zájemce o možnost darovat krev s Českým rozhlasem. Do Všeobecné fakultní nemocnice na pražském Karlově náměstí dnes přišlo 76 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daruj krev s Českým rozhlasem

Daruj krev s Českým rozhlasem

Zájemci mohli darovat krev s Českým rozhlasem už po dvaašedesáté. Těch, kteří si vyzkoušeli pocit dárce krve úplně poprvé, bylo také dost - 21.

Přehrát

00:00 / 00:00

Akci Daruj krev s Českým rozhlasem sledovala v Praze reportérka Vlasta Valentová

Právě takové dárce lékaři obzvlášť rádi vítají. Jsou totiž zárukou, že zdroj životně důležité tekutiny nevyschne.

„Jsme příjemně překvapeni, že dárci vážili sem cestu i přes zhoršené klimatické podmínky, takže je to slušné,“ zhodnotila akci doktorka Šárka Poletínová.

Smyslem akce je také popularizace bezplatného dárcovství. V Česku je registrováno kolem 300.000 pravidelných dárců a lékařům jich ke spokojenosti pár desítek tisíc chybí.

Darovat krev pod hlavičkou Českého rozhlasu mohli lidé i na transfuzních odděleních v Brně, v Bruntále, Šumperku, v Přerově, Hradci Králové nebo v Plzni.

Vlasta Valentová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme