Moskevská policie zatkla 800 lidí, chce předejít etnickým střetům

V Moskvě zadržela policie na 800 lidí ve snaze zabránit etnickým srážkám. Úřady zakročily v několika čtvrtích hlavního města proti skupinám nacionalistů a národnostních menšin. Hrozba střetů vzrostla po sobotních výtržnostech ruských nacionalistů a fotbalových fanoušků. Ti žádali vyšetřování úmrtí fanouška, který přišel o život v pranici s mladíky ze Severního Kavkazu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskevská policie zadržela 800 lidí ve snaze předejít etnickým střetům

Moskevská policie zadržela 800 lidí ve snaze předejít etnickým střetům | Zdroj: ČTK

Moskevská policie zvýšila podle agentury Interfax bezpečnostní opatření ve stanicích metra, na nádražích i v obchodních centrech, aby tak zabránila případným střetům skupin radikální mládeže.

Zvláštní policejní hlídky budou patrolovat také na náměstích a ve čtvrtích, kde žijí příslušníci kavkazských diaspor.

Úřady tvrdí, že mají situaci ve městě pod kontrolou. Ruské agentury ale hlásí, že došlo k několika sporadickým šarvátkám. Bezpečnostní akci policie zorganizovala poté, co ruským internetem začaly kolovat fámy o údajné plánované odvetě kavkazské menšiny za sobotní násilnosti.

Nacionalisté vykřikující rasistická hesla při nich útočili na kolemjdoucí kavkazského nebo středoasijského původu. Několik z nich zranili.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme