Fotbalisté Sparty remizovali v Evropské lize s CSKA Moskva 1:1

Fotbalisté Sparty Praha v posledním zápase základní skupiny Evropské ligy remizovali na Letné s CSKA Moskva 1:1. Český celek přitom sahal v závěru po vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Necid v souboji s obranou Sparty

Tomáš Necid v souboji s obranou Sparty | Zdroj: ČTK

AC Sparta Praha – CSKA Moskva 1:1 (1:1)

Začátek utkání poznamenal výstřelek sparťanských fanoušků, kteří počastovali sněhovými koulemi jednoho z brankových rozhodčích duelu a zápas tak musel být na tři minuty přerušen.

Hosté ukázali proč jsou lídry tabulky skupiny hned po čtvrthodině. Jejich první útočná akce skončila gólem v síti Sparty. Tošič z leva odcentroval, Dzagojev měl dost času na zpracování, obešel Brabce a s přehledem zavěsil – 0:1.

Sparta odpověděla i přes dobré šance v průběhu poločasu až v jeho samotném závěru. Hejdův centr prodloužil Podaný do pokutového území, kde se proti přesile dokázal prosadit Václav Kadlec a srovnal skóre – 1:1.

Ve druhém poločase mohla nejprve inkasovat Sparta, když se v 71.minutě obtočil na hranici pokutového území kolem Hejdy Necid a jeho ránu vyškrábl u tyče domácí gólman Zítka.

Blíže výhře ale byli nakonec Sparťané. Dvakrát byl blízko gólu Kweuke, nejprve netrefil v 80.minutě hlavou odkrytou branku a v nastaveném čase trefil tyč hostující branky. Přesto je Sparta prvním celkem, který dokázal CSKA ve skupině obrat o body.

Branky: 44. Kadlec - 15. Dzagojev. Rozhodčí: Ingvarsson - Stalhammar, Strömbergsson (všichni Švéd.) ŽK: Dzagojev. Diváci: 12707.

Sestavy:

Sparta: Zítka - Adiaba, Hejda, Brabec, Pamič – Sionko (77.Zeman), Vacek, Kucka (84.Matějovský), Podaný (68.Kweuke) - Kadlec, Wilfried. Trenér: Chovanec.

CSKA: Čepčugov - Fedotov, A. Berezuckij, Šemberas, Ščennikov - Aldonin, Rahimič - Oliseh, Dzagojev, Tošič - Necid. Trenér: Sluckij.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme