Čeští hokejisté jsou před Channel Cupem v dobré náladě

Vstříc prvnímu zápasu Channel One Cupu se vydala z Prahy do Helsinek česká hokejová reprezentace. Ve čtvrtek vpodvečer nastoupí v Tapiole proti týmu Finska a poté se přesune do Moskvy, kde poměří síly s dalšími tradičními soupeři - Rusy a Švédy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rolinek

Tomáš Rolinek | Foto: ČRo

„Doufám, že tomu týmu pomůžu a hlavně aby kluci věděli, co trenér chce, aby dodržovali systém a neslo to potom ovoce,“ Přeje si staronový kapitán českého výběru Tomáš Rolinek.

Na listopadovém Karjala cupu chyběl - a totéž platí o dalším ze členů zlatého týmu z letošního světového šampionátu - Petru Koukalovi, který v této sezóně oblékal zatím jen pardubický dres.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté jsou před Channel Cupem v dobré náladě

„Zas to bude trochu jiný hokej a doufám, že se tam povede nějaký dobrý výsledek, aby to nedopadlo jako minule. Tam to je o hokeji a ničem jiném. Tam se musí každý soustředit na svůj výkon. Tehdy jsem se díky omluvenkám dostal nejprve do Švídska a pak i na šampionát, tak teď ještě přesvědčit trenéra, že na to mám,“ říká Koukal.

Ve čtvrtečním utkání proti Finům by měl chytat Jakub Štěpánek. Svými výkony na turnaji se bude chtít zavděčit nejen českým fanouškům, ale také svému ruskému zaměstnavateli.

Po odchodu Jevgenije Nabokova z Petrohradu do zámoří by se totiž mohl stát v tomto ambiciózním týmu brankářskou jedničkou.

„Jevgenij tam byl velká hvězda a i podle toho se tam k němu chovali. Doufám, že ten prostor budu dostávat, když tam Jevgenij nebude. Až se vrátím do klubu, tak doufám, že mi to řeknou. Samozřejmě, že chci chytat, ale uvidíme,“ přemýšlí Štěpánek.

Rachůnek už je v pořádku

„Těším se na reprezentační premiéru po boku svého mladšího brášky Ivana“, říkal před listopadovým Karjala cupem obránce Karel Rachůnek. Měl ale smůlu. Ještě než nastoupil k prvnímu turnajovému zápasu, poranil si při tréninku rameno. Naštěstí vynucená pauza nebyla až tak dlouhá, jak se původně obával.

„Já jsem nejdříve mysle, že začnu hrát až někdy před přestávkou, ale začal jsem už po 14 dnech. Ten začátek byl trochu špatný, ale teď už je všechno v pořádku,“ říká obránce Rachůnek, který je v zápasech Kontinentální ligy počítán mezi opory Jaroslavle.

Také jeho spoluhráč Josef Vašíček patří do skupiny těch hráčů, jejichž aktuální forma slibuje, že budou na blížícím se turnaji vůdčími osobnostmi českého týmu.

„Cítím se dobře. V hokeji je strašně důležité, když si člověk věří a já doufám, že to přenesu i do následujících zápasů tady.“ Z nichž ten první, jak už bylo řečeno, absolvují čeští hokejisté ve čtvrtek od 17:30.

Aleš Procházka, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme