Olomoučané mohou zamířit na adventní koncert do fakultní nemocnice

Na adventní koncerty chodí lidé většinou do kostelů nebo koncertních sálů. V Olomouci se dnes v 16 hodin koná zcela netradičně adventní koncert na neurologické klinice tamní fakultní nemocnice. Výtěžek půjde na stavbu nemocniční kaple, aby se napříště nemuselo koncertovat na improvizovaném místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adventní věnec (ilustr.obr.)

Adventní věnec (ilustr.obr.) | Foto: Dana Bušková

V nemocnici se sice každou neděli konají bohoslužby, kaple, která by byla otevřená každý den, tady ale není. To by se mohlo změnit už příští rok.

Přehrát

00:00 / 00:00

O netradičním adventním koncertě v Olomuci informuje redaktorka Radoslava Kvasničková

Pokud se podaří sehnat peníze, a chybí ještě asi polovina z potřebných 270 tisíc korun, mohla by kaple vzniknout v hlavní budově chirurgického monobloku.

Jak říká páter Bohumír Vitásek, kaple je v nemocnici potřeba: „Každý člověk, nejen věřící, má tělesný, duševní i duchovní rozměr. A podle nedávného průzkumu v nemocnici polovina oslovených tu kapli žádala, byť jen jako místo ke ztišení a posezení.“

Kaple by měla vzniknout rozdělením místnosti, která slouží jako čekárna. Jedna část by se tedy stala kaplí, druhá by zůstala čekárnou. O nedělích a o svátcích, kdy se konají bohoslužby, by pak bylo možné obě části propojit. Mše by se tak mohlo účastnit na 40 věřících.

Radoslava Kvasničková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme