Divadlo Disk se opět zaplní bazarovými poklady

V Divadle Disk pořádá trojice umělců Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová a Peter Serge Butko po roční pauze tradiční Vánoční bazar v Mokré čtvrti, který začíná zítra a trvá tři dny. Pátek je vyhrazený dárcům z řad široké veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vanoční dobročinný bazar

Vanoční dobročinný bazar | Foto: Denisa Jeřábková

Přispět mohou v Disku od 10 do 20 hodin skutečně čímkoli, od levných věcí až po umělecká díla, starožitnosti či značkové předměty. Peter Serge Butko připomíná, že dary každý rok nosí i celebrity. „Letos přišel třeba David Prachař a řekl, že nám dá svou první kytaru,“ prozrazuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O Bazaru v mokré čtvrti s jeho organizátory

Víkend bude v Mokré čtvrti ve znamení celodenního prodeje. Lidé na Vánočním bazaru mohou pořídit netradiční a originální dárky pod stromeček, ale také se potkat s umělci, vypít s nimi horký svařák a popovídat si. Podle toho, co veřejnost do Mokré čtvrti přinese, si organizátoři věci rozdělí do různých sekcí.

„Některé věci se zdají na první pohled až nepochopitelné, ale potom vytvářejí tu úžasnou směsici. A pak přijde Maxim Velčovský a zblázní se, že je tam kempinkový set z roku 66 a nechá nám peníze, které potřebujeme,“ říká herečka Aňa Geislerová.

Výtěžek z Vánočního bazaru jde jako každý rok na charitu. Pokaždé se ale trochu mění adresáti. Část peněz putuje na konto Nadace Terezy Maxové, ale projektů, na které chtějí všichni tři umělci přispět, je několik. Letos dostane příspěvek dokonce i Česká obec překladatelů.

„Tady znamená charita malé děti nebo staří lidé, ale nemusíme se přece uzavírat jen na to, co člověka rozněžní. Příkladem byl i poslední ročník, kdy jsme podpořili lidi nemocné AIDS. Letos to otevíráme o další obzor,“ vysvětluje Peter Serge Butko.

Letošní novinkou je také zřízení internetové aukce. „Na ni se lidé dostanou přes náš web vanocnibazar.cz a můžou přímo na internetu kupovat věci, které budou na prodej v bazaru,“ dodává.

Vánoční bazar vyvrcholí 20. prosince večírkem s názvem Snesitelná lehkost pití v Lucerna Music Baru, na kterém vystoupí například Marie Rottrová, Marta Kubišová, Roman Holý, Jiří Macháček, kapela Nightwork a další.

Zuzana Filípková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme