Předseda ČSTV Kořan: Sazka je zdravá, Hušák má naši důvěru

Sazka je ekonomicky zdravou společností a generální ředitel Aleš Hušák má naši plnou důvěru, řekl Rádiu Česko předseda ČSTV Pavel Kořan. Český svaz tělesné výchovy je hlavním akcionářem Sazky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hušák, generální ředitel Sazka a.s.

Aleš Hušák, generální ředitel Sazka a.s. | Foto: Tomáš Adamec

„Jsem přesvědčený o tom, že Sazka je z provozního pohledu zdravou společností, k dnešnímu dni vydělala víc než 1 miliardu 256 milionů korun. Takže to je fungující společnost. Problém je a abnormální dluhovou služnou, ale tam se dá najít i v dlouhodobém horizontu řešení," řekl v našem vysílání Kořan.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sazka řeší existenční problémy. Otázky pro předsedu ČSTV Pavla Kořana.

Za současnými problémy Sazky mohou podle něj stát i samy věřitelské banky tím, že začaly své pohledávky prodávat.

Aleš Hušák má podle Kořana důvěru akcionářů. „Znám pana Hušáka jako velmi schopného manažera a mou důvěru i většiny členů statutárních orgánů svazu tělesné výchovy stále má, i přes obrovské tlaky, které jsou na mne z nejrůznějších kruhů vyvíjeny."

Na doplňující dotaz, jaké tlaky jsou na něj vyvíjeny dodal: „Registruji různá doporučení a vzkazy, že pokud Hušáka odvoláme, stane se to a to. Ale všechno to jsou jen řeči, bez jakýchkoli záruk a znovu říkám, že pan Hušák mou důvěru má."

Angažmá podnikatele Radovana Vítka bere Kořan jako důkaz, že „je Sazka zachranitelná a že je to provozně ekonomicky zdravá společnost."

„Neradi bychom se ale dělili o akcie, protože Sazka je pro nás stále významným a perspektivním zdrojem pro financování sportu," dodal na adresu Vítka Kořan.

O tom, že by se za Sazku svým majetkem zaručil ČSTV a další sportovní svazy svým majetkem, se prý neuvažuje. Své záměry, jak situaci Sazky řešit, chce svaz podle Kořana zveřejnit v pondělí.

Marián Vojtek, Václav Pešička, Robert Břešťan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme