Tenistky Sparty si zatrénovaly s Hanou Mandlíkovou

Tenisová legenda Hana Mandlíková tráví předsváteční období v České republice. Rozhodně však nezahálí a na kurtech tenisového klubu Sparty Praha předává své zkušenosti mladým hráčkám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenis - Hana Mandlíková při tréninku

Tenis - Hana Mandlíková při tréninku | Foto: Česká sportovní

Když se před více jak rokem stala Hana Mandlíková tváří Tenisového klubu Sparta Praha slíbila, že se bude podílet na tréninku nadějných hráčů z tamějšího klubu. Svůj slib dodržuje a dvakrát ročně zavítá z americké Floridy, kde trvale pobývá, na antuku do pražské Stromovky, aby zde předala něco ze svých zkušeností.

Pokud by jste ale čekali přílišný respekt dětí, že je trénuje čtyřnásobná grandslamová vítězka, byli byste překvapeni. "Některý si to ani neuvědomujou, protože mě neznaj. Jsou všichni mnohem mladší a můžou třeba znát moje jméno, ale v životě mě neviděli hrát. Už je to přeci jenom déle, protože mě bude za dva roky padesát. Ten čas hrozně letí. Ale doufám, že babička nebo snad spíš rodiče, jim připomenou, že jsem to cekem uměla."

Přehrát

00:00 / 00:00

Hana Mandlíková trénovala tenistky pražské Sparty

O tom není pochyb a nutno dodat, že trénování Haně Madlíkové jde neméně dobře: "Pojď, pojď, pojď, pozdě, dřív, musíš to vidět, krásně jsi jí vytáhla z kurtu, jedem," udávala pokyny svým svěřenkyním na kurtu Hana Mandlíková a bylo vidět, že právě tady se cítí ve svém živlu. "Tentokrát se mi to líbilo mnohem víc, protože jsem s nima nejenom byla na kurtě, ale mohla s nima i hrát. Což je strašně důležité a to mě nejvíc baví. Všechno okolo je super, ta propagace, aby lidi viděli, že sem jezdím, a že mě to zajímá. Ale je důležitý strávit čas na kurtě opravdu s těmi dětmi. Váží si toho a pro mě to bylo tentokrát opravdu prima."

A prima to bylo i pro děvčata, která její rady poslouchala. "Rozhodně, ale ze začátku byla asi u každého určitá nervozita, protože to je legenda tenisu. Každý se těšil na její rady, jak by mohla pomoci a určitě to byl zážitek," říká Kamila Pavelková a z druhé strany sítě přitakává i Kateřina Vaňková. "Trénink se mi líbil. Byl trochu jiný, než na který jsme zvyklé. Bylo to takové oživení a dostali jsme spoustu cenných rad. Teď je na nás, jak s tím naložíme. Užila jsem si to. Ne, že bych nechtěla trénovat pokaždé na sto procent, ale takhle se člověk přinutí víc makat a víc se na to soustředit, protože ne každý si může s Hankou Mandlíkovou zatrénovat."

Na hře obou mladých hráček to bylo náležitě vidět. Každou radu tenisové legendy se snažily okamžitě předvést na kurtu. Když Hana Mandlíková uznala za nutné předvedla úderovou techniku sama. Když nedržela raketu v ruce, za kurtem jako by každý míček v duchu hrála společně se svými svěřenkyněmi. "Přemýšlím o tom, jak jim co nejvíc dát. I tím, že s nimi strávím čas na dvorci. To je jeden z nejdůležitějších bodů, které musím dělat i v budoucnosti," říká Hana Mandlíková a mezi řádky lze jasně vyčíst, že její spolupráce na výchově tenisových nadějí Sparty, bude pokračovat i do budoucna.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme