Lukáš Konečný by upřednostnil souboj o mistra světa

Před dvěma týdny obhájil boxer Lukáš Konečný titul profesionálního mistra Evropy organizace EBU v lehké střední váze. Teď řeší, jakým směrem se bude jeho kariéra ubírat příští rok. Varianty jsou v podstatě dvě. Buď bude znovu obhajovat pás pro evropského šampiona, nebo se pokusí vybojovat ten pro mistra světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Konečný

Lukáš Konečný | Foto: Jiří Hošek

"Evropa se teď bude rozhodovat 18. prosince. Jestli povinnou obhajobu s Ryanem Rhodesem bude pořádat strana Rhodese, nebo by to pořádala moje stáj, nebo někdo jiný v Čechách. To bude taky hodně důležitý, jestli budu muset za Rhodesem nebo on přijede sem. Je reálné, že pokud by měl přijet on sem, že by se na to vykašlal," předpokládá Lukáš Konečný. Větším lákadlem v jeho očích je ale možnost bít se o primát světového šampiona.

"I kdyby měl Rhodes přijet sem, ale přitom by se naskytla šance boxovat o mistra světa, tak i myslím, že by vyhrál svět." Skloubit obojí totiž podle dvojnásobného medailisty z amatérského mistrovství světa nejde. A samozřejmě už i přemýšlí, pod hlavičkou které z profesionálních organizací by o největší úspěch své dosavadní kariéry boxoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Konečný by před obhajobou pásu evropského šampiona upřednostnil boj o mistra světa

Připomenu, že na výběr jsou čtyři: IBF, WBA, WBC a WBO. "Jsem ve žebříčcích relativně vysoko, takže cesty jsou otevřený víceméně všude. Kromě snad WBA, kde mě ještě jakoby nezařadili do žebříčku, ale to je kvůli tomu, že ho ještě nemají aktualizovaný. Až ho aktualizujou, tak vyskočím i tam. Takže možnost je všude, víceméně v WBO s Dzindzirukem je asi nejreálnější. On dokonce i nabídl, že by přijel sem."

Poprat se před domácím publikem právě s Ukrajincem Sergejem Dzindzirukem, který ho už jednou porazil v bitvě o pás WBO, to by byla bezesporu výzva. "Byla, ale asi by to byly taky velký prachy. On sem nepřijede zadarmo," směje se Lukáš Konečný. Muž, který v profiringu prohrál až svůj třiadvacátý zápas a nyní má výbornou bilanci 43 vítězství a tří porážek. Na jaře by k ní tedy mohl přidat titul světového šampiona, nebo alespoň další úspěšnou obhajobu pásu pro šampiona evropského

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme