Kladno znovu odmítlo zrušit vyhlášku potírající hazard ve městě

Kladno stále odmítá zrušit vyhlášku, která má od 1. ledna příštího roku omezit hazard ve městě. Ke zrušení vyhlášky vyzvalo kladenskou radnici už poněkolikáté ministerstvo vnitra. Má totiž za to, že vyhláška není v souladu se zákonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herna (ilustrační foto)

Herna (ilustrační foto) | Foto: Marián Vojtek

Vyhláška bude od pro některé herny likvidační, Kladno na ní přesto trvá. Věc tedy musí rozhodnout Ústavní soud, jeho rozhodnutí může být precedens.

„My se domníváme, že to může mít dopad na všechny obce a města v České republice, protože Ústavní soud občas posouvá svůj výklad a my doufáme, že v tomto ohledu bychom mohli dosáhnout úspěchu u Ústavního soudu, který by mohl vyhlášku potvrdit,“ doufám kladenský primátor Dan Jiránek.

„Je absurdní situace, abychom mohli automaty, kde se prohrávají nižší částky a pomaleji, zakázat, zatímco videoloterijní terminály, kde se prohrávají větší částky a rychleji, aby město nemohlo vůbec žádným způsobem ovlivňovat,“ vysvětluje Jiránek.

Jana Káninská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme