Necid přijel z Ruska do zimy, teď ho čekají pláže

Větší jistotu v současné reprezentaci momentálně nenajdete. Od své premiéry proti San Marinu na podzim roku 2008 nastoupil Tomáš Necid ve všech devatenácti dalších zápasech národního týmu, a tak dlouhou sérii aktuálně nedrží žádný z jeho spoluhráčů. Třetí desítku za sebou jdoucích duelů může načít v únoru v přímořském Chorvatsku, a právě moře bude v nejbližších týdnech stálou kulisou jednadvacetiletého útočníka CSKA Moskva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Tomáš Necid

Fotbalista Tomáš Necid | Zdroj: ČTK

Domů, do Prahy, do Podolí, do lékárny ... Když se Tomáš Necid zasní, připomíná to kultovní scénku Divadla Járy Cimrmana. S tím rozdílem, že severním pólem byl momentálně klubový autobus CSKA Moskva, do kterého se už českému fotbalistovi po zápase Evropské ligy v Praze nechtělo.

,,Už nikam neletím, zůstávám tady. Těším se domov, na Vánoce, na moře," ulevil si Tomáš Necid, a ne proto, že by mu byla v Moskvě zima, v posledních dnech tam prý bylo dokonce i tepleji. ,,Když jsme vyjížděli z Moskvy, tak byly plus dva stupně, takže jsme přijeli trochu za zimou."

Přehrát

00:00 / 00:00

Necid přijel z Ruska do zimy, teď ho čekají pláže

Teď bude mít ještě nějakou dobu Tomáš Necid kolem sebe bílo, ale už po Vánocích se bude také dost často dívat na modrou. S trochou nadsázky se dá říct, že by mohl u moře pár měsíců zůstat, pouze se posouvat a srovnávat teplotu vody a kvalitu pláží.

Kromě dovolené ho totiž čeká i 'zimní soustředění' s CSKA, vedle toho pravděpodobně přípravný zápas s českou reprezentací devátého února v chorvatské Pule nebo Rijece a pak také sedmnáctého února první duel vyřazovací části Evropské ligy v Soluni s tamním PAOKem.

A pokud přes něj ruský celek přejde, může se dokonce do stejného města vrátit na utkání s jiným řeckým týmem ze Soluně, Arisem, který by ovšem musel vyřadit jednoho z největších favoritů Manchester City. Ale fandit kvůli tomu outsiderovi Tomáš Necid nebude, také jeho CSKA má totiž na jaře ty nejvyšší cíle.

,,Náš tým chce vždy vyhrát, ať je soupeř jakýkoliv," říká. Tím spíš, když podle českého reprezentanta nemá CSKA rozhodně slabší tým než loni, kdy se dostal do čtvrtfinále Ligy mistrů. Naopak. ,,Určitě jsme silnější," potvrzuje Necid.

Sílu svého týmu teď nějakou dobu ale český útočník nebude vnímat, a je rád, že si teď na chvíli od Moskvy odpočine. Sparťané to poznali jednou, když hráli na podzim proti CSKA, ale Tomáš Necid to zažívá mnohem častěji. A sice přesun z centra Moskvy do severního předměstí Chimki.

Složitá cesta

,,Dobývání na stadion je strašné, lidé tam jedou tři nebo čtyři hodiny. My to máme s policejním doprovodem za hodinu a půl," vysvětluje. Takže i proto by Tomáš Necid uvítal, kdyby bezdomovec CSKA, který zatím nemá vlastní stadion, raději hrál i na umělé trávě v Lužnikách, narozdíl třeba od trenéra Leonida Sluckého, který přes všechny potíže preferuje přírodní trávu.

,,Já jsem pro Lužniky, je to lepší než se tahat na Chimki. Jedeme hodinu na zápas, hodinu zpátky. ale zase je lepší, že hrajeme na přírodní trávě," volí Necid.

Ale třeba si v moskevských Lužnikách Tomáš Necid zahraje na Mistrovství světa v roce 2018, to bude v devětadvaceti v ideálním fotbalovém věku, a možná blízko překonání vysněné mety, tedy pětapadesáti reprezentačních branek Jana Kollera.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme