Zlatá neděle: Vánoce pro psy, mše na Karlštejně a živé betlémy

Tradičně strávit poslední neděli před Štědrým dnem se v Česku nabízí hned na několika místech. V Kralupech nad Vltavou chystá tamní útulek vánoční nadílku pro pejsky, na Karlštejně zazní Česká mše vánoční od Jana Jakuba Ryby a k vidění budou i živé betlémy - třeba v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově nebo v barokním areálu na Vraclavi u Vysokého Mýta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Betlém s Ježíškem

Betlém s Ježíškem | Foto: Lucie Černá

Živý betlém se na Vraclavi už léta neobejde bez živého Ježíška. To předpokládá narození miminka ve městě a okolí. „Máme mladé maminky, takže i letos se podařilo získat Ježíška z našich řad - krásného tříměsíčního chlapečka,“ říká pracovnice muzea Jana Vondrová.

Kromě lidských herců budou součástí betlému také živé ovce, kozy, slepice, králík a oslík. V kostele sv. Mikuláše zazní adventní písně a barokní kancionály, také Svatoroční muzika Adama Michny z Otradovic.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Drahomíry Bačkorové z Vraclavi

Areál na Vraclavi je pěším těžko dostupný, autobusové svozy proto vyjedou z Vysokého mýta patnáct minut před sedmnáctou hodinou.

Michal Šenk, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme