Pomozme budoucnosti – charita pro Burkinu Faso

20. prosinec 2010

Už 5. ročník charitativní akce Pomozme budoucnosti ve prospěch sirotků a dětí ulice v Burkině Faso uspořádají v úterý 21. prosince od 16.30 hodin v Krajské vědecké knihovně společně Faunus o. s. a Zoo Liberec.

Stejně jako v předchozích letech nabídnou organizace zájemcům ke koupi etnovýrobky ze sambového dřeva, originální šperky z Filipín, plstěné výrobky z Mongolska a 5 obrázků malovaných našimi šimpanzi. Veškerý výtěžek půjde ve prospěch zařízení A.M.P.O. v burkinském hlavním městě Ouagadougou. Shromážděné peníze umožňují sirotkům ze čtvrté nejchudší země světa absolvovat nejnutnější vzdělání a zaplatit nezbytné školní potřeby. Roční náklady se přitom u jednoho dítěte pohybují v relaci 40 EUR. A.M.P.O. průběžně pečuje o 200 až 300 sirotků, chlapců i dívek, dává jim základní civilizační návyky, práci i zdravotní péči.

Věříme, že se nám takto zprostředkovaně daří v Burkině Faso ovlivňovat i životní podmínky chovaných zvířat a stav zdejšího životního prostředí. Náš příspěvek je sice malý, nedokáže ani zdaleka pokrýt všechny potřeby, ale dává následováníhodný příklad všem - bohatým společnostem i solidárním jedincům. Veškeré další informace k projektu najdete zde:

www.zooliberec.cz/cz/pomozme-budoucnosti

autor: ZOO Liberec
Spustit audio