Středočeská policie vybavuje své vozy defibrilátory

Středočeští policisté chtějí v budoucnu ve všech svých výjezdových autech vozit takzvané defibrilátory. To jsou přístroje, které mohou zachránit to nejcennější, tedy lidský život, a to v případě náhlé srdeční zástavy. Defibrilátory našly jako první místo v rychlých zásahových passatech, se kterými se můžeme setkat hlavně na dálnicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté v Benátkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku získali od města defibrilátor

Policisté v Benátkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku získali od města defibrilátor | Foto: Jana Huzilová

V současné době mají středočeští strážci zákona k dispozici už pětadvacet těchto přístrojů. Středočeský policejní ředitel Václav Kučera ale říká, že to rozhodně není konečné číslo.

Zmíněný projekt se policisté pokusili rozjet i plošně, a to zkušebně na Kutnohorsku. Právě ode dneška už strážci zákona vozí defibrilátory ve všech výjezdových autech, která mají k dispozici jednotlivá obvodní oddělení.

Vedle Středočeského kraje přispěly na pořízení defibrilátorů vybrané obce a stranou nezůstaly ani mikroregiony.

„Policisté jsou mnohdy především u dopravních nehod dřív než záchranáři se sanitkou, a tak se moderní a na ovládání celkem jednoduché přístroje mohou kdykoli hodit,“ doplnil přínos projektu Středočeská šance ředitel zdejší krajské záchranné služby Martin Houdek.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme