Národní technické muzeum připravilo den otevřených dveří

Národní technické muzeum se po čtyřleté rekonstrukci otevře veřejnosti. První část expozic bude pro návštěvníky nachystaná v polovině února příštího roku. A další pak budou následovat. Ochutnávku toho, co bude později k vidění nabídne muzeum už 29. prosince při dnu otevřených dveří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Národní technické muzeum během rekonstrukce.

Národní technické muzeum během rekonstrukce. | Foto: Tomáš Adamec

Zatím jen na jeden den od 10 do 18 hodin bude veřejnosti zpřístupněna dopravní hala. Nedávno prošla rekonstrukcí a čeká na své únorové zprovoznění.

„Návštěvníkům ukážeme známé ikony v podobě jídelního vozu císařského vlaku Františka Josefa I. nebo nejstarší na našem území dochovanou lokomotivu Kladno,“ řekl Radiožurnálu generální ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karel Ksand v Ozvěnách dne o dnu otevřených dvěří v Národním technickém muzeu

K vidění budou ale i nové exponáty. Hasičské stříkačky - třeba i ta, která hasila požár národního divadla v 19. století. Nově je nainstalovaný letoun Spitfire, se kterým čeští piloti létali v Anglii za 2. sv. války.

Veronika Sedláčková, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme